Nog 4 maanden te gaan en dan staat Zuidlaren in het teken van het Oostermoerfeest. Van 11 t/m 15 juli wordt het dorp omgetoverd in het thema ‘Verleden, heden en toekomst’ en kun je binnen dit thema vele prachtig versierde straten bezichtigen. Ook het programma heeft voor jullie van alles in petto en bevat zowel plezier, vermaak als gezelligheid voor jong en oud. Met veel enthousiasme zijn zowel het bestuur als diverse vrijwilligers aan de slag gegaan om alle onderdelen te organiseren. Het bestuur van Stichting Tentoonstelling Oostermoer Zuidlaren stelt zich graag aan u voor.  

Van links naar rechts:

Bé Stenveld, sinds zijn vierde woonachtig in Zuidlaren. ‘Ik ben al enige jaren gepensioneerd en dat bevalt mij uitstekend kan ik wel zeggen. Ik ben als penningmeester actief in verschillende verenigingen en heb het bij vlagen net zo druk als bij mijn voormalig werkgever’.

Hilma Broekveldt, moeder van drie zonen en samen met man wonende in De Groeve. ‘Sinds de Oostermoer editie 2016 ben ik voorzitter van de Stichting. In 2011 hebben wij in de Groeve meegedaan met het bouwen van een praalwagen. Dit was zo leuk om met elkaar te doen dat ik een paar jaar later in het bestuur van de stichting ben gestapt’.

Heleen Hovenkamp, woont in Zuidlaren met man en twee kinderen. ‘Naast mijn werk bij WMD-drinkwater ben ik graag buiten, zet ik mijn stappenteller aan voor een stevige wandeling en ben ik veel te vinden in de tuin. Binnen het bestuur vervul ik de taak als secretaresse’.

Irena Schilstra, woont met man en zoon en dochter in Zuidlaren. ‘Mijn ontspanning vind ik in Zumba en door films en series te kijken. Deze editie ben ik voor het eerst bij het bestuur, al was ik in 2016 al zijdelings betrokken. Binnen het bestuur verzorg ik de PR & Communicatie met Dominique’.

Esther Pepping, al jaren betrokken bij het Oostermoerfeest en woont in Zuidlaren. ‘Ik mocht als negenjarige als figurant op de praalwagen ‘Sprookjesboek’ van de Telefoonstraat staan. Een unieke ervaring. Sinds 2011 ben ik actief in de Stichting, o.a. in de commissie van praalwagens en straatversieringen’.

Dominique Polkerman, woont in Zuidlaren. ‘Ik studeer HBO-Rechten in Groningen. Naast mijn studie vind ik het leuk om te tennissen, te fotograferen, op reis te gaan en tot rust te komen op het mooie Terschelling. Ik ben de benjamin van het bestuur en sinds 2020 actief bij de stichting. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de PR & Communicatie, dit doe ik samen met Irena’.  

Samen met alle vrijwilligers die meehelpen bij het tot stand komen van het Oostermoerfeest kijken wij enorm uit naar een fantastische week waarbij buurten en straten samen komen en kunnen genieten van al het moois dat de Oostermoer te bieden heeft.

 Foto gemaakt door Hans Mossel.